Раді бачити Вас щодня з 12.00 до 18.00 крім суботи! Навчайтеся, працюйте, відпочивайте разом з нами!

четвер, 10 листопада 2016 р.

Про минуле для майбутнього.

                                         До Всеукраїнського дня бібліотек
      Зазвичай в бібліотеці вшановують книги, письменників, що їх написали, читачів, для яких книга є частиною життя. В бібліотеці обговорюють, аналізують, застерігають, навчають і вчаться. В бібліотеці спілкуються. І лише один раз на рік Бібліотека приймає вітання, їй дарують квіти, присвячують вірші…
          Цього дня в бібліотеці зібралися люди, які певною мірою беруть участь у житті  бібліотеки. Вони є свідками, або активними учасниками створення та розвитку книгозбірні, частиною її минулого і сьогодення. Одні  своєю працею, інші любов´ю до читання пишуть історію бібліотеки.
        За чашечкою чаю розповідали бібліотечні історії, згадували добрим словом тих, хто стояв у джерел бібліотечної справи в селі. Дуже цікаво було слухати наших берегинь-старожилів Овечко Ольгу Йосипівну(1928 р.н.) і Нікітенко Ганну Терентіївну(1932 р.н.), їм вдається зберігати в памʾяті цілу епоху. Вони охоче поділилися спогадами про першого бібліотекаря Войтович Євдокію Іванівну. Її дочка Левченко Р.Н. і правнучка Аліна почули багато цікавого
про свою маму і прабабусю. Лященко Павліна Павлівна, філолог за освітою, з вдячністю згадувала бібліотекаря Калібабу Ніну Петрівну, розповіла, якими книгами зачитувалася в юності. Павліна Павлівна впевнена, що любов до читання стала вирішальною для неї у виборі професії, сприяла успішному  навчанню в університеті.

      Як виживала бібліотека в буремні дев’яності знає Зенченко В.Ф., то були чи не найскладніші часи в історії Лимаської сільської бібліотеки – мізерна зарплата, брак фінансування, бібліотека двічі змінювала приміщення. Cпогади Валентини Феодосіївни доповнювались читачами.
Колісниченко Н.П., Зенченко В.Ф.,
Овечко О.Й., Лященко П.П. Нікітенко Г.Т.
     Учні Лиманського НВК привітали гостей зі святом, до них приєдналися учасники народного колективу «Золокарочка». Звучали вірші і пісні.

   У бібліотек, як і у людей – дні народження, перші книги і перші зустрічі . Їм потрібне тепло і затишок, вони стійко долають труднощі і живуть надіями. Бібліотеки цінують друзів і радо приймають гостей. Приєднуйтесь до нас, будьте одним із нас. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...